تاریخ انتشار : یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۴
کد خبر : 34661

به قلم عبدالرسول جوادی بالاجاده

فعال‌سازی و راه اندازی کارگاه‌های تعطیل شده در شهرکهای صنعتی گامی مهم در جهت تحقق شعار سال (سرمایه‌گذاری برای تولید) و «رونق تولید و اشتغال پایدار» است

فعال‌سازی و راه اندازی کارگاه‌های تعطیل شده در شهرکهای صنعتی گامی مهم در جهت تحقق شعار سال (سرمایه‌گذاری برای تولید) و «رونق تولید و اشتغال پایدار» است
یکی از مهمترین راههای توسعه کشور، تقویت و توسعه صنایع کوچک که عاملی مهم و موثر در فرآیند رونق تولید، ایجاد اشتغال پایدار و توسعه صادرات غیر نفتی در کشور به شمار می‌رود.

یکی از مهمترین برکات و خدمات نظام مقدس جمهوری اسلامی در توزیع عدالت محور توسعه صنایع کوچک، راه اندازی و ایجاد شهرک های صنعتی در شهرستان‌ها می‌باشد که کارگاه‌های تولیدی زودبازده در این شهرکهای صنعتی فعال و راه اندازی شده است دستاورد مهم ایجاد اشتغال پایدار نیروهای بومی و رونق تولید، گردش اقتصادی است.

متاسفانه این اقدام ارزشمند دستخوش کم توجهی و غفلت مسئولان در دولتهای مختلف قرار گرفته است که مهمترین آسیب‌های مترتب این غفلت، موجب تعطیلی برخی از کارگاه‌های تولیدی و صنعتی کشور و پیامد منفی آن بیکاری کارگران و متخصصان شده است.

از آسیب‌های دیگر آن‌عدم استفاده از تسهیلات و سرمایه‌های بانکی کشور بوده است که بجای استفاده در توسعه صنایع کوچک بسیاری از کارگاه‌های تولیدی در شهرکهای صنعتی صرف اموری جز توسعه و تقویت کارگاه‌ها شده است.

و صرفا با نام راه اندازی کارگاه‌های تولیدی در شهرکهای صنعتی منابع و تسهیلات بانکی و…در امور سایر چون خرید ملک و خودرو و…می‌شود.

این غفلت و بی‌توجهی مدیران در بخش صنایع کوچک ماحصل‌عدم نظارت بهینه و دقیق دستگاههای ناظر بوده است که شاهد افزایش روزافزون تعطیلی کارگاه‌های تولیدی و صنعتی کشور هستیم.

عدم رسیدگی به مشکلات فعالان تولیدی در صنایع کوچک، عدم چاره اندیشی و مدیریت برای مسائل زیست محیطی، پسماندهای صنعتی و پساب‌های شهرکهای صنعتی موجب مشکلاتی زیست محیطی برای جامعه پیرامونی آن شده است

از سویی مراجع تصمیم گیر و ناظر نظارت درستی از فرآیند راه اندازی کارگاه‌های تولیدی و صنعتی تا بهره برداری و حتی منابع و تسهیلات تخصیصی ندارند و این عامل موجب هدر رفت سرمایه‌ها و منابع توسعه صنایع کوچک در شهرکهای صنعتی شده است.

و عملا بجای رونق کسب و کار و اشتغال پایدار منابع صرف اموری غیر می‌شود و پس از چندی اعلام ورشکستگی می‌شود منابع هم به سهولت به نظام بانکی و مالی بر نمی‌گردد و این چرخه از فعالیت تولید و اشتغال و صنعت باز می‌ایستد

در سالی که به نام «سرمایه‌گذاری برای تولید» از سوی مقام معظم رهبری نامگذاری شده است لازم و ضروری است تا فرایند نظارت بهینه، اقدامات مدیریتی، برنامه ریزی درست و دقیق برای فعال‌سازی و راه اندازی دوباره واحدهای تعطیل شده کارگاه‌های تولیدی و صنعتی در سطح شهرکهای صنعتی کشور با ساز و کاری مناسب مورد توجه مدیران این بخش قرار گیرد.
در شرایط فعلی در هر شهرک صنعتی کارگاه‌های تولیدی و صنعتی نیمه فعال و غیر فعال وجود دارد که می‌تواند منشا خدمتی جدید برای منطقه هم در ایجاد اشتغال نیروهای بومی و هم توسعه و رونق اقتصادی و هم رونق تولید باشد که متاسفانه دستگاههای ناظر بر این اهمیت کم توجهی دارند و برخی از کارگاه‌های تولیدی صرفا در حد یم سوله و تصرف زمینی در شهرک صنعتی و یا نیمه کاره رها شده است ندارند.

پیگیری برای فعال‌سازی و راه اندازی واحدهای تولیدی و صنعتی موجب افزایش تولید، اشتغال پایدار و کاهش نرخ بیکاری و توزیع عادلانه صنایع کوچک و رونق اقتصادی در کشور خواهد شد.

ما را در این شبکه های دنبال کنید
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تلفن همراه